Persbericht

Foodvalley, 18 maart 2019

250 werkzoekenden geïnteresseerd in werken in de zorg

In de landelijke Week van Zorg en Welzijn organiseerden onderwijs, zorgorganisaties, overheid en werkgeversvereniging WZW afgelopen dinsdag 12 maart een Meet & Greet Zorg en Welzijn in Regio FoodValley. Werkzoekenden, zij-instromers en herintreders oriënteerden zich op werken in de zorg én kregen informatie over een zij-instroom project voor Verzorgende IG. Negen zorgorganisaties bieden werkgarantie na het afronden van het opleidingstraject. 250 werkzoekenden maakten kennis met deze potentiële werkgevers.  

Pascalle Neijenhuis, directeur-bestuurder van WZW: ‘’Dat er tekorten bestaan in Zorg en Welzijn is bekend. Werkgevers, onderwijs en overheid moeten samenwerken om die tekorten duurzaam op te lossen. Onder andere door zij-instromers en herintreders te werven, bijvoorbeeld via deze Meet & Greets, die deze week in 4 subregio’s gehouden worden. Het is natuurlijk geweldig om te zien dat er zo veel mensen geïnteresseerd zijn om in de sector aan de slag te gaan! Samen met het Dulon College en het WerkgeversServicepunt hebben we voor Regio Foodvalley onze krachten gebundeld en werkzoekenden hier vandaag direct in contact gebracht met zorgwerkgevers en onderwijs. Dat is noodzakelijk in de arbeidsmarkt van nu.’’

WerkgeversServicepunt Regio Foodvalley

WerkgeversServicepunt ondersteunt werkgevers die personeel zoeken of vragen hebben over de arbeidsmarkt en de bijbehorende wet- en regelgeving. Werkgevers krijgen snel en deskundig precies dié informatie en begeleiding die ze nodig hebben. Als publieke organisatie inspireert het WSP bovendien werkgevers in de regio tot sociaal ondernemen.