Start leerwerktraject procesoperators

26 januari 2017 | Nieuws

Om de arbeidsplekken uit de Wet banenafspraak te realiseren, hebben gemeenten, UWV en de sociale werkbedrijven hun krachten gebundeld in het WerkgeversServicepunt regio FoodValley (WSP). Steeds meer bedrijven weten de accountmanagers van het WSP te vinden. ‘We zijn er voor alle werkgevers in de regio FoodValley’, zegt Ricardo van Rooijen, accountmanager van het WSP.

Volgens Ricardo van Rooijen is de dienstverlening van het WSP altijd gericht op de actuele behoefte van werkgevers. ‘We werken in brancheteams waardoor we precies weten welke branche behoefte heeft aan geschikt personeel, zegt Van Rooijen, ‘hier zetten we dan meteen op in. Neem bijvoorbeeld het leerwerktraject voor procesoperators dat recent van start is gegaan. Binnen zeer korte tijd hebben we veertien geschikte kandidaten gevonden die theorie en praktijk optimaal met elkaar combineren. Hierbij kijken we vooral naar de behoefte van werkgevers en het aanbod van werknemers: wat is hier de juiste match? Als het nodig is schakelen we direct bij.

Een ander mooi voorbeeld is de vraag naar geschikt personeel van een grote zorginstelling. Na een aantal werving- en selectiedagen zijn daar inmiddels elf kandidaten aan de slag via eenzelfde leerwerktraject. Omdat we het grootste bestand aan werkzoekenden van de regio hebben, kunnen we snel de juiste kandidaten leveren en plaatsen: de beste mensen op de juiste plek.’

Werkgevers ontzorgen

Nu de arbeidsmarkt weer aantrekt, is de rol van het WSP van nog grotere toegevoegde waarde. Ricardo van Rooijen: ‘We ontzorgen werkgevers op het gebied van leerwerktrajecten en werving en selectie, maar adviseren ook kosteloos bij vragen over subsidies, wet- en regelgeving, maatschappelijk verantwoord ondernemen en alle andere arbeidsmarktvraagstukken waar je als werkgever een snel en duidelijk antwoord op wilt hebben.’

Zelf aan de slag

Wilt u weten wat de mogelijkheden zijn voor uw bedrijf? Of bent u op zoek naar advies en ondersteuning? Neem vrijblijvend contact op met de accountmanagers van het WSP via 0800-6688666 of info@ wsp-regiofoodvalley.nl.