Themabijeenkomst maandag 9 september 2024

Inspiratie voor een inclusieve organisatie

Kom je ook naar de nieuwe themabijeenkomst? Deze bijeenkomsten worden elk kwartaal georganiseerd bij Werkkracht in samenwerking met het WerkgeversServicepunt Regio Foodvalley. Werkgevers en HRM’ers zijn van harte welkom!

In totaal zijn er ongeveer 650.000 mensen die een niet aangeboren hersenletsel hebben. Ongeveer 130.000 mensen lopen per jaar een vorm van hersenletsel op, veroorzaakt door bijvoorbeeld een een ongeluk/trauma, tumor, een CVA ziekte of aandoening, door zuurstofgebrek of vergiftiging.
Ook als werkgever kun je plots te maken krijgen met een medewerkers met NAH. Hoe ga je daar goed mee om en wat is in de begeleiding hierin belangrijk

Hersenletsel betekent een ingrijpende breuk in de levenslijn. De wereld is niet meer zoals het was. Vooral de gevolgen op cognitief, emotioneel en gedragsmatig gebied leveren bij arbeidsintegratie allerlei problemen op, zowel voor de persoon met hersenletsel als voor de (werk)omgeving. Vaak ontbreken belangrijke vaardigheden of is het inzicht hierin verminderd. Omdat aan een medewerkers met hersenletsel vaak niets te zien is, heeft de omgeving de neiging hem of haar te overvragen met alle gevolgen van dien.

Gastspreker

Jos Berends, gedragsdeskundige NAH binnen Zozijn / Op Pad en de organisatie begeleid zo’n 500 mensen met hersenletsel. Verder geeft hij trainingen op het gebied van niet-aangeboren hersenletsel, communicatie tussen hulpverlener en cliënt en de methodiek ‘Hooi op je vork”, Paradox in het functioneren in een groep voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel (voor PAO Psychologie/ AXON leertrajecten).

In opdracht van CCE Regio Noord Oost, West en Zuid: het ondersteunen, adviseren en coachen van teams, cliënten, (para)medici, organisaties en gezinssystemen die vastlopen in de begeleiding en ondersteuning van mensen met niet-aangeboren hersenletsel. Het betreft zowel kinderen, als volwassenen. Geeft supervisie, intervisie en coaching aan individuen en diverse teams binnen de gezondheidszorg en binnen de Master Pedagogiek en specialistisch verpleegkundigen aan de HAN (Hogeschool Arnhem en Nijmegen) te Nijmegen.

Onderwerpen
• Wat is niet-aangeboren hersenletsel en wat zijn de gevolgen
• Veranderde gedrag en hoe daarmee om te gaan binnen de werkomgeving
• Ervaringsdeskundige met Hersenletsel deelt praktijkvoorbeelden
• Ervaringsoefening en interactie met casuïstiek
• Vragen over Hersenletsel aan gastspreker en ervaringsdeskundige

Uiteraard is er weer gelegenheid tot netwerken met andere deelnemers tijdens en na de bijeenkomst.

Wanneer : maandag 9 september 2024
Hoe laat : van 17.00 tot 20.00 uur
Waar : Werkkracht, Molenstraat 80f in Ede (parkeren op Bunschoterplein)

De bijeenkomst is inclusief warm buffet.

We kijken uit naar je komst en zien je aanmelding graag tegemoet: