Arbeidsmarktbijeenkomst 5 oktober 2017

3 augustus 2017 | Nieuws

 

Uitnodiging Arbeidsmarkt netwerkevent FoodValley

Donderdag 5 oktober 2017 van 15.00 tot 18.00 uur
Locatie: Plantion, Wellensiekstraat 4, 6718 XZ in Ede

“Ik wens u veel personeel”, zo luidt een bekend gezegde. Maar, is er überhaupt personeel te vinden? Zal de schaarste op de arbeidsmarkt zodanig worden, dat vacatures in de regio FoodValley niet meer kunnen worden ingevuld? En hoe staat het met de opleidingen; sluiten deze nog aan bij toekomstige functies? Allerlei arbeidsmarktvragen die op dit moment spelen. We dagen u uit om samen een antwoord te vinden op deze vragen.

In de strategische arbeidsmarkttafel (STAM) Food- Valley zetten overheid, onderwijs en ondernemers zich in om een goede aansluiting tussen onderwijs en arbeidsmarkt te realiseren. Vanuit deze samenwerking nodigen we u uit voor een inspirerende netwerkbijeenkomst op 5 oktober 2017. In gesprek met ondernemers en genodigden uit het onderwijs en overheid.

U kunt kiezen uit twee verschillende workshops en wij presenteren de regionale arbeidsmarktagenda. Wij gaan daarna graag met u in gesprek over hoe we aan de slag gaan met de gestelde prioriteiten.

Keuze workshops:

Workshop 1 – Generatie Z op de werkvloer
Ze kunnen hun smartphone moeilijk wegleggen op de werkvloer. Ze willen niet meer met een oude Windowscomputer werken. En ze vragen ook nog eens in hun eerste werkweek een vakantie aan. Generatie Z en Y op de werkvloer hebben andere verwachtingen dan Generatie X en Babyboomers. Nina Hoek van Dijke van de organisatie “Jong & Je Wil Wat” neemt u in deze workshop mee in de wereld van de generatie Z op de werkvloer.

Of gaat u voor:

Workshop 2 – Op naar een duurzame economie!
‘Een duurzame economie: Anders leren en werken, hoe dan?’ is het thema van Gelderland Arbeidswijs 2017-2018, een open innovatietraject vanuit de provincie. Heeft u een goed idee over hoe we anders leren en werken kunnen organiseren met het oog op een duurzame economie? “Ik wil wel verduurzamen, maar tegelijkertijd winstgevend blijven. Hoe? En hoe kom ik aan talenten?”. Doe mee, denk mee en praat mee! Meer informatie over arbeidswijs is te vinden op gelderland.nl/Arbeidswijs.

Programma
14.30 uur Ontvangst met koffie & thee
15.00 uur Welkom door de dagvoorzitter
15.15 uur Start workshops
16.30 uur Presentatie regionale arbeidsmarktagenda
17.15 uur Gelegenheid tot netwerken met hapje & drankje
18.00 uur Einde programma

Aanmelden
U kunt zich aanmelden voor deze bijeenkomst via deze link. Bij uw aanmelding kunt u aangeven welke workshop u wilt volgen.
Wij zien u graag op donderdag 5 oktober!

In de Strategische Arbeidsmarkttafel FoodValley (STAM) zijn vertegenwoordigd: onderwijs (VO, MBO, HBO en WO), overheid (gemeente Ede, Barneveld, Scherpenzeel, Rhenen, Renswoude, Veenendaal, Wageningen en Renkum) en ondernemers (VNO/NCW en FOV).