Persbericht.

Foodvalley, 29 januari 2019

Barneveldse ondernemers staan open voor sociaal ondernemen.

Donderdag 24 januari vond de bijeenkomst ‘Sociaal ondernemen’ plaats bij Jansen Poultry Equipment. Ondernemers Timo Kruft van TekaGroep, Robert Kwintenberg van Van den Brink Staalbouw en Dick Brons van S.D.O. Werkt inspireerden de aanwezige ondernemers met hun ervaringen om ook mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan te nemen. De bijeenkomst was een initiatief van ondernemers uit Barneveld ondersteund door “Op weg naar 100.000 banen”, de Arbeidsmarktregio Foodvalley. Het WerkgeversServicepunt Regio Foodvalley organiseerde de avond.

Voor veel ondernemers is het vanzelfsprekend om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan te nemen, maar dat geldt zeker niet voor elke ondernemer. In de praktijk blijkt dat deze groep mensen heel gemotiveerd is om aan de slag te gaan en zich snel sterk ontwikkelen.

Samenwerking

Wethouder André van de Burgwal trapte de bijeenkomst af: “Sociaal ondernemen gaat natuurlijk verder dan alleen het plaatsen van mensen zonder werk. Het gaat ook over het aannemen van mensen met een beperking, statushouders of jongeren die net van school komen. Voor iedereen die graag aan het werk wil en kan, is samenwerking tussen ondernemers en de overheid erg belangrijk. Wij hebben als gemeente verschillende instrumenten om werkgevers en hun werknemers te kunnen begeleiden. Ik nodig werkgevers dan ook van harte uit om contact met ons op te nemen. Anderzijds wordt natuurlijk ook wat verwacht van de werkgevers zelf. Zo kunnen we gezamenlijk zorgen voor een goede match.”

Trots

Na de introductie volgde een gesprek met de drie ondernemers. Timo Kruft van de TekaGroep vertelt: ‘’Mensen vragen weleens aan mij of nieuwe Nederlanders of mensen met een arbeidsbeperking zich niet vaker ziekmelden. Nee, dat valt echt mee. Iedereen is weleens ziek, dat hoort er bij. Natuurlijk heb je weleens een misser omdat het niet lekker loopt, maar ook dat kan met ieder ander. Ik word er blij van dat mensen onderdeel uitmaken van ons team en trots zijn op hun werk. Ik wil ook graag meer mensen met een Wajong-uitkering. Zij hebben in ons bedrijf alle ruimte om zich te ontwikkelen.’’

WerkgeversServicepunt Regio Foodvalley

WerkgeversServicepunt ondersteunt werkgevers die personeel zoeken of vragen hebben over de arbeidsmarkt en de bijbehorende wet- en regelgeving. Werkgevers krijgen snel en deskundig precies dié informatie en begeleiding die ze nodig hebben. Als publieke organisatie inspireert het WSP bovendien werkgevers in de regio tot sociaal ondernemen. Zo versterken we de regionale arbeidsmarkt en economie.

Bijeenkomst ‘Sociaal ondernemen’ voor en door ondernemers bij Jansen Poultry Equipment.