Het aantal vacatures in de zorg groeit hard dit jaar. Het vinden van personeel is lastig, vanwege de steeds krapper wordende arbeidsmarkt. Het WerkgeversServicepunt en 6 zorgwerkgevers in de regio FoodValley sloegen hun handen ineen en met succes.

Icare, Maanderzand, Charim Zorggroep, ’s Heerenloo, Norschoten en Zinzia bieden kandidaten met een afgeronde MBO3 opleiding een leerwerktraject met baangarantie aan. Ervaring in de zorg is niet nodig. Het WerkgeversServicepunt faciliteerde de match met gemotiveerde kandidaten en organiseerde een kennismakingsbijeenkomst op woensdag 4 april. 29 kandidaten waren aanwezig. De kandidaten met zeer diverse achtergronden maakten kennis en zijn enthousiast over hun mogelijke carrièreswitch naar Verzorgende individuele gezondheidszorg. De verwachting is dat er in mei gestart kan worden met een klas vol.

WerkgeversServicepunt

WerkgeversServicepunt regio FoodValley ondersteunt werkgevers die personeel zoeken of vragen hebben over de arbeidsmarkt en de bijbehorende wet- en regelgeving. We helpen deze werkgevers snel en deskundig met precies dié informatie en begeleiding die ze nodig hebben. Als publieke organisatie inspireren wij bovendien werkgevers in de regio tot sociaal ondernemen. Zo versterken we de regionale arbeidsmarkt en economie.