Met diploma en zonder uitkering aan de bak

28 augustus 2017 | Nieuws

Curaflex werft en selecteert personeel in de zorg. Drie jaar geleden startte Maarten Vergeer dit bedrijf. Goed personeel is lastig te krijgen in de zorg. Vergeer vertelt: ‘We kozen voor een nieuwe weg en zette een opleiding op voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Een bewuste keus: mensen die niet direct de mogelijkheden hebben maar enorm gemotiveerd zijn. Bovendien bieden wij ze een perspectief. De eerste groep bestond uit 14 kandidaten met een achtergrond in de zorg. De deelnemers volgden de Verzorgende IG (Individuele gezondheidszorg)- opleiding; 1 dag in de week naar school en de andere dagen stagelopen bij een zorginstelling in de regio. Het WerkgeversServicepunt regio FoodValley (WSP) leverde kandidaten aan en hielp Maarten met scholingsbudget vanuit de overheid. Het resultaat is geweldig. Alle 14 kandidaten zijn nu aan het werk.’

 

 

 

 

Angela (34) uit Rhenen is een van de veertien kandidaten en werkt nu als verzorgende bij verpleeghuis Norschoten in Barneveld en een aantal uren per week in de thuiszorg. Angela vertelt: ‘Tijdens een sollicitatietraining bij gemeente Veenendaal noemde ze dit opleidingstraject en ik was meteen enthousiast. In 2010 kon ik deze opleiding niet afronden omdat ik het niet rond kreeg met de kinderopvang. Ik was jong toen ik 2 kinderen kreeg en de oudste heeft het syndroom van Asperger, dat vergt extra aandacht. Inmiddels zijn mijn zoons een stuk ouder en was het wel mogelijk deze opleiding te volgen. Het was goed om dit in een groep te doen. Iedereen heeft zijn eigen bagage maar we hielpen elkaar en het was echt een proces met een lach en een traan. Na mijn stage kon ik direct starten bij verpleeghuis Norschoten. Ik help hier bijvoorbeeld mensen in de ochtend uit bed, geef begeleiding bij arts-visites, kan medicatie toepassen en verricht verpleegtechnische werkzaamheden zoals wonden verzorgen, injecties toedienen, blaaskatheters en maagsondes inbrengen.

Genoeg werk
Ik heb het echt geweldig naar mijn zin. Zo fijn dat ik weer aan het werk ben en geen uitkering meer ontvang. Aan het werk zijn betekent voor heel veel voor mij. We gaan gewoon op vakantie met het gezin! Dit vak is op mijn lijf geschreven en werk is voor mij echt ontspanning. De interactie met de bewoners en dat je iets kunt betekenen voor een ander zijn voor mij de elementen die dit werk leuk maken. Ik vind dit fysiek niet zwaar, daar heb je zo je hulpmiddelen voor. Het contact met collega’s is goed. Als de periode bij Norschoten stopt heeft Curaflex wel een andere plaats voor mij.’

Ambities
Volgend jaar wil ik starten met de opleiding voor verpleegkundige. Dan leer ik over ziektebeelden en kan ik met dat diploma meer handelingen verrichten zodat ik mensen nog verder kan helpen. Maarten van Curaflex vertelt verder: ‘de leergierigheid van Angela is geweldig om te zien. Ze voelt zich helemaal thuis in dit werk. Inmiddels zijn we gestart met een tweede groep, nu met kandidaten die geen achtergrond in de zorg hebben, weer met een afstand tot de arbeidsmarkt en natuurlijk gemotiveerd zijn. Er is werk genoeg in de zorg in de regio dus gemotiveerde kandidaten zijn meer dan welkom. Ik ben blij met de concrete samenwerking met het WerkgeversServicepunt. Voor mij biedt Sandra, accountmanager WSP, een directe toegang naar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Laten we op deze manier meer mensen helpen aan een baan.’