Eenvoudig kennismaken met een baan in de zorg

Op dinsdag 22 november vindt de Zorg & Welzijn Meet & Greet plaats in Regio Foodvalley. Van 18:30 tot 21:00 uur staan meer dan 30 zorgorganisaties klaar om met mensen in gesprek te gaan over de mogelijkheden voor werken en leren. De baankansen zijn heel divers. Van huishoudelijke hulp of verzorgende in de ouderenzorg tot pedagogisch medewerker in de kinderopvang. Van begeleider in de gehandicaptenzorg tot een opleiding tot verpleegkundige in het ziekenhuis. Loopbaanbegeleiders helpen graag bezoekers bij de oriëntatie en er worden interessante workshops gegeven. De Meet & Greet vindt plaats bij Technova College in Ede. Aanmelden is niet nodig. Iedereen is van harte welkom.

Werkgeversvereniging WZW is blij met dit gezamenlijke initiatief. Yvonne Smets, projectmanager Arbeidsmarktcommunicatie bij WZW: ‘‘In deze arbeidsmarkt helpt een laagdrempelige kennismaking. Overstappen naar, of beginnen aan, een nieuwe baan is een spannende stap. Bij de Meet & Greet kunnen mensen vrijblijvend oriënteren en kennismaken met verschillende organisaties en functies. Zo ontdekken ze wat bij hen past.’’ Jan Hondebrink, manager WerkgeversServicepunt vult aan: ‘’Mooi om te zien dat ondernemers merken dat er iets moet veranderen aan de vraagkant. Daar helpen wij graag bij. De tijd van een vacature uitzetten en genoeg reacties krijgen is voorbij. Goed kijken wie geïnteresseerd is en daarbij aansluiten met wat nodig is.’’

Kies je Kans
Dit initiatief wordt ondersteund door Kies je Kans. Een samenwerking van onder andere werkgeversvereniging WZW, het Leerwerkloket, het WerkgeversServicepunt Regio Foodvalley en het Regionale Mobiliteitsteam. Mensen in de regio worden benaderd met kansrijke banen, opleidingen of loopbaanadvies in de regio. Klik hier voor meer informatie op de website van Kies je Kans.