WSP Regio FoodValley

Even voorstellen: de Jeugdbaanmakelaar van Arbeidsmarktregio FoodValley

24 april 2017 | Nieuws

[su_row class=”grey-column-top”]
[su_column size=”2/3″]

Sinds september is er in regio FoodValley de jeugdbaanmakelaar(JBM) actief. Xander Beks is er voor jongeren die een steuntje in de rug nodig hebben bij het vinden van werk en die dat nu binnen de reguliere kanalen niet vinden. De JBM is onderdeel van de aanpak Jeugdwerkloosheid in de arbeidsmarktregio Foodvalley en valt ook in het WerkgeversServicepunt regio FoodValley.

[/su_column]
[su_column size=”1/3″]

[/su_column]
[/su_row]

Voor wie
Xander helpt jongeren (16-27 jaar) die niet bekend zijn bij overheid en aanverwante instanties omdat zij geen uitkering, geen werk hebben en niet op school zitten. Indien ondersteuning nodig is bij het vinden van de weg naar/op de arbeidsmarkt worden concrete handvatten geboden en waar nodig samen op stap gegaan. Daar waar mogelijk wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van bestaande instrumenten en netwerken.

Resultaat
De acties tot dit moment zijn:

  • Ontsluiten van deze doelgroep; zichtbaar maken van deze groep jongeren. In samenwerking met het RMC (Regionaal Meld- en Coördinatiepunt Voortijdig Schoolverlaten) en de landelijke aanpak jeugdwerkloosheid is de doelgroep in beeld gebracht.
  • Bezoeken van deze jongeren.
  • Bezoeken van verschillende instanties en andere betrokkenen.

Naast het vinden van werk, is de zoektocht naar ‘wat wil ik wat kan ik en wat voor netwerk en kennis is er beschikbaar’ vooral van belang om op te pakken. Veel instrumenten en netwerken zijn vaak onbekend en indien bekend ziet deze groep hier niet de toegevoegde waarde van in.

In de meeste gevallen waarderen de jongeren en gezinnen het zeer dat deze interventie wordt gepleegd.
Inmiddels zijn er meerdere jongeren aan het werk geholpen, dan wel geholpen een stap te zetten richting werk.

Sinds januari zijn een aantal jongeren actief in de ondersteuning van de JBM en WerkgeversServicepunt regio FoodValley om onderzoek te doen naar hoe vanuit het jongerenperspectief activiteiten van de JBM beter ingezet kunnen worden. Hoe kunnen we de route naar arbeidsfit verbeteren? Hoe krijgen we zicht op de talenten van deze groep en hoe kunnen we werkgevers hierbij ondersteunen?

Wat biedt de JBM?

  • Voor de jongere: Begeleiding naar werk en inzicht in de eigen mogelijkheden.
  • Voor de samenwerkende partners in de arbeidsmarktregio: Inzicht in de ondersteuningsvragen van jongeren die via reguliere kanalen hun weg niet vinden.
  • Signalering vanuit jongerenperspectief op huidige structuur, aanbod en beleid.

Xander Beks is voor 24 uur per week beschikbaar als JBM voor de arbeidsmarktregio FoodValley.
Hij is bereikbaar via: Telefoon 06 51 08 25 20 of E-mail xander.beks@ede.nl


Contact

Wilt u advies of een vrijblijvend gesprek? Onze accountmanagers staan voor u klaar. Bel tijdens kantooruren: 0800-6688666

Social media

Twitter

Laatste Tweets

De WSP samenwerkingspartners:

gemeente-barneveld gemeente-ede gemeente-renkum gemeente-renswoude gemeente-scherpenzeel gemeente-veenendaal gemeente-wageningen iw4 permar uwv gemeente rhenen