Even voorstellen: de Jeugdbaanmakelaar van Arbeidsmarktregio FoodValley

24 april 2017 | Nieuws

[su_row class=”grey-column-top”]
[su_column size=”2/3″]

Sinds september is er in regio FoodValley de jeugdbaanmakelaar(JBM) actief. Xander Beks is er voor jongeren die een steuntje in de rug nodig hebben bij het vinden van werk en die dat nu binnen de reguliere kanalen niet vinden. De JBM is onderdeel van de aanpak Jeugdwerkloosheid in de arbeidsmarktregio Foodvalley en valt ook in het WerkgeversServicepunt regio FoodValley.

[/su_column]
[su_column size=”1/3″]

[/su_column]
[/su_row]

Voor wie
Xander helpt jongeren (16-27 jaar) die niet bekend zijn bij overheid en aanverwante instanties omdat zij geen uitkering, geen werk hebben en niet op school zitten. Indien ondersteuning nodig is bij het vinden van de weg naar/op de arbeidsmarkt worden concrete handvatten geboden en waar nodig samen op stap gegaan. Daar waar mogelijk wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van bestaande instrumenten en netwerken.

Resultaat
De acties tot dit moment zijn:

Naast het vinden van werk, is de zoektocht naar ‘wat wil ik wat kan ik en wat voor netwerk en kennis is er beschikbaar’ vooral van belang om op te pakken. Veel instrumenten en netwerken zijn vaak onbekend en indien bekend ziet deze groep hier niet de toegevoegde waarde van in.

In de meeste gevallen waarderen de jongeren en gezinnen het zeer dat deze interventie wordt gepleegd.
Inmiddels zijn er meerdere jongeren aan het werk geholpen, dan wel geholpen een stap te zetten richting werk.

Sinds januari zijn een aantal jongeren actief in de ondersteuning van de JBM en WerkgeversServicepunt regio FoodValley om onderzoek te doen naar hoe vanuit het jongerenperspectief activiteiten van de JBM beter ingezet kunnen worden. Hoe kunnen we de route naar arbeidsfit verbeteren? Hoe krijgen we zicht op de talenten van deze groep en hoe kunnen we werkgevers hierbij ondersteunen?

Wat biedt de JBM?

Xander Beks is voor 24 uur per week beschikbaar als JBM voor de arbeidsmarktregio FoodValley.
Hij is bereikbaar via: Telefoon 06 51 08 25 20 of E-mail xander.beks@ede.nl