Extra handen voor de zorg.

In de strijd tegen het coronavirus is alle hulp nodig!

Het coronavirus vraagt veel van alle medewerkers en vrijwilligers in Zorg en Welzijn. Op sociale media zijn mooie initiatieven ontstaan waarbij (oud-)zorgmedewerkers, studenten, gepensioneerden en docenten opgeroepen worden zich aan te melden als ze een steentje bij willen dragen aan het bestrijden van het coronavirus. Ook jij kunt helpen!

Ben je gemotiveerd en heb je ervaring en/of een opleiding in Zorg en Welzijn? Meld je dan aan via de website www.extrahandenvoordezorg.nl. Je komt dan in de landelijke database en wordt gebeld door het Regionaal Contactpunt om je te matchen met een zorg- of welzijnsorganisatie bij jou in de buurt die jouw hulp goed kan gebruiken.

Het Regionaal Contactpunt van WZW, Werkgeversvereniging Zorg en Welzijn matcht vraag en aanbod van zorgmedewerkers ten tijde van de coronacrisis voor de regio Midden- en Zuid- en Zuidwest-Gelderland.

BIG-registratie verlopen?
Ook als jouw BIG-registratie als verpleegkundige na 1 januari 2018 is verlopen en je vaardigheid voldoende aanwezig is, kun je helpen! Het ministerie van VWS heeft de regels hiervoor tijdelijk versoepeld.

Wil je helpen, maar heb je geen ervaring en/of opleiding in de zorg?
Geen ervaring in de zorg? Ook dan kun je helpen! Meld je aan als vrijwilliger bij het Rode Kruis op deze website. Ook kun je helpen bij NLvoorelkaar door je aan te melden via deze website. Dat kan zelfs wanneer je je verkouden voelt, of om een andere reden thuis blijft. Je kunt dan bijvoorbeeld door kaarten te schrijven voor ouderen die door de coronamaatregelen te kampen hebben met eenzaamheid. Bekijk daarvoor de pagina met coronaproof vrijwilligerswerk.