Kies je kans bus helpt bij baan of opleiding

Vanaf woensdag 9 februari toert de ‘Kies je Kans bus’ vier maanden lang, twee dagen in de week door de regio. Mensen die nieuwsgierig zijn naar een (andere) baan of branche kunnen in de bus op een laagdrempelige manier terecht voor ondersteuning en advies. Waar liggen de kansen in de regio en welke middelen zijn er voor handen om de stap naar een nieuwe baan te kunnen maken? Bij concrete interesse wordt er direct geschakeld voor een kennismaking bij een werkgever, opleider of loopbaanadviseur.

De Kies je Kans bus is een initiatief van het regionale Leerwerkloket en het WerkgeversServicepunt (WSP). Projectleider ‘Foodvalley bouwt aan werk’ Dennis Gudden licht toe: ‘’Veel werkgevers in de regio zijn op zoek naar personeel. Dat zien we in veel sectoren. Met Kies je Kans bieden we een breed pallet aan mogelijkheden waarbij de werkzoekende aan kop staat. Welke kans kiest hij of zij, waarbij je goed begeleid wordt”.

Volgende stap
Hester Veltman (wethouder en portefeuillehouder arbeidsmarktregio) is blij met dit initiatief. ‘’Veel inwoners zouden best een (andere) baan willen of méér willen werken. Een goed gesprek in de Kies je Kans bus kan mensen helpen om deze stap te zetten. En het is natuurlijk geweldig dat we op deze wijze ook werkgevers kunnen helpen aan nieuw personeel. Maar het begint bij informeren. In onze regio zijn veel mogelijkheden om aan de slag te gaan, heel fijn dat nu alles op één plek is terug te vinden.’’

Benieuwd wat je kansen zijn of waar de bus staat? Kijk op www.kiesjekans.nl