Met een steuntje aan de slag in de zorg

Saykati (31 jaar) woont in Barneveld en werkt met veel plezier als medewerker huishoudelijke ondersteuning in de thuiszorg bij zorgorganisatie HdS Zorg. Saykati volgde de opleiding als Helpende en vindt werken in de zorg heel leuk. Toch is het hebben van een baan niet vanzelfsprekend voor haar. Doordat zij aan zware depressies leed, viel ze uit en stopte ze met de opleiding. Na een lange periode herstelde zij en kreeg Saykati via een werkcoach van de gemeente een indicatie. Nu valt zij onder het Doelgroepregister. Via Sophie Keijzer van het WerkgeversServicepunt Regio Foodvalley kon zij aan de slag bij HdS Zorg.

Het Doelgroepregister is een landelijk register met gegevens van mensen die vallen onder de doelgroep van de banenafspraak. Dit is een afspraak tussen het kabinet en werkgevers om te zorgen voor extra banen voor mensen met een arbeidsbeperking. Dit zijn mensen die moeilijk werk vinden of behouden door een ziekte of handicap. Met de gegevens uit het Doelgroepregister kan het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid controleren of werkgevers zorgen voor voldoende extra banen.

Iedereen een kans
Werkgever HdS Zorg startte voor het eerst met een kandidaat uit het Doelgroepregister. ‘’Het past natuurlijk heel goed bij onze visie dat iedereen een kans verdient’’, vertelt Jeanet Gerritsen, Zorgcoördinator huishoudelijke hulp. ‘’Sophie Keijzer stelde Saykati aan ons voor en haar zorgachtergrond en motivatie waren redenen genoeg om met haar te starten. Na de proefplaatsing van 2 maanden heeft Syakati per 1 februari een halfjaarcontract gekregen. We zijn heel blij met haar en haar cliënten ook. Zij werkt op vaste adressen, dat geeft haar rust en is fijn voor de cliënten. Maar dat geldt bijna voor alle collega’s. Zo bijzonder is dat niet.’’

Opbouwen
Saykati vertelt trots: ‘’Ik ben heel blij met deze baan. Het is heel dankbaar werk en fijn om iets voor iemand te kunnen betekenen. Het werk is goed te combineren met het alleenstaand moederschap. Mijn toekomst ziet er weer goed uit voor mij. Lichamelijk kan ik niet te veel uren werken, terwijl ik wel heel gemotiveerd ben om aan de slag te gaan. Dat is soms een lastige combinatie. Maar ik hoop binnenkort meer uren aan te kunnen en dat ik in de toekomst kan blijven werken als Helpende in combinatie met de huishoudelijke taken’’.

Leren kennen
Om werkgevers eenvoudig kennis te laten maken met mensen met een arbeidshandicap organiseert het WerkgeversServicepunt een Online Meet & Greet XXL op 20 mei 2021. Binnenkort meer informatie op deze website.

Saykati en werkgever Jeanet blij met de samenwerking.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.