250 werkzoekenden geïnteresseerd in werken in de zorg.

In de landelijke Week van Zorg en Welzijn organiseerden onderwijs, zorgorganisaties, overheid en werkgeversvereniging WZW afgelopen dinsdag 12 maart een Meet & Greet Zorg en Welzijn in Regio FoodValley. Werkzoekenden, zij-instromers en herintreders oriënteerden zich op werken in de zorg én kregen informatie over een zij-instroom project voor Verzorgende IG. Negen zorgorganisaties bieden werkgarantie na het afronden van het opleidingstraject. 250 werkzoekenden maakten kennis met deze potentiële werkgevers. 

Meer weten: HIER

Barneveldse ondernemers staan open voor sociaal ondernemen.

Donderdag 24 januari vond de bijeenkomst ‘Sociaal ondernemen’ plaats bij Jansen Poultry Equipment. Ondernemers Timo Kruft van TekaGroep, Robert Kwintenberg van Van den Brink Staalbouw en Dick Brons van S.D.O. Werkt inspireerden de aanwezige ondernemers met hun ervaringen om ook mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan te nemen. De bijeenkomst was een initiatief van ondernemers uit Barneveld ondersteund door “Op weg naar 100.000 banen”, de Arbeidsmarktregio Foodvalley. Het WerkgeversServicepunt Regio Foodvalley organiseerde de avond.

Meer weten: HIER

Van Gent nam het voorbeeld over van Puur gietvloeren

Kort voor de zomer werd ik gebeld of ik nog een plekje had voor een automonteur zonder aantoonbare ervaring, geen diploma en hij spreekt ook nog niet zo heel goed Nederlands. Niet het beste CV zou je zeggen en daarbij hebben we bij Van Gent, met 24 gediplomeerde automonteurs, onze bezetting goed op orde. Toch startte Samer, 25 jaar, geboren in Syrië en pas 3 jaar wonend in Nederland, op 1 september als bandenwisselmonteur. Met deze baan kon hij als BBL-er zijn opleiding autotechniek aan het ROCA12 doen en timmert hij met zijn Nederlandse lessen al flink aan onze taal.

Meer weten, klik HIER

Hoijat van statushouder naar wintersportende collega

Van statushouder naar loyale collega. Hoijat (53 jaar) gaat iedere dag met plezier aan het werk. Hendriks stalen bekistingtechniek geeft werkzoekenden met verschillende achtergronden graag een kans. Anderhalf jaar geleden stelde het WerkgeversServicepunt kandidaat Hoijat voor, een statushouder uit Iran. Hij kon aan de slag als constructie bankwerker bij het metaalverwerkend bedrijf in Veenendaal.

Meer weten, klik HIER

Rovo Carcleaning start 2019 met sociaal ondernemen

In de zoektocht naar gemotiveerd personeel, kwam autopoetsbedrijf Rovo in contact met Bastiaan Wormgoor van WerkgeversServicepunt Regio Foodvalley. Bastiaan stelde twee werkzoekenden voor met een Wajong-uitkering.

Meer weten, klik HIER

Zorgopleiding voor werkzoekenden door sterke samenwerking

Van werkzoekende naar student

Zes grote zorgwerkgevers, een werkgeversvereniging, Leren en Werken regio FoodValley, een opleider en het WerkgeversServicepunt tekenden op 3 september jl. een samenwerkingsovereenkomst om de kansen op werk voor werkzoekenden als verzorgende IG te vergroten. Het resultaat is een verkort leertraject mét baangarantie. Uniek aan deze opleiding en samenwerking is de participatie van zes werkgevers vanaf de start. Een groep van 24 studenten met diverse achtergronden start vandaag met de mbo-opleiding voor Verzorgende IG niveau 3. Kandidaten die al enige tijd zonder werk thuis zitten kunnen na deze opleiding aan de slag in de zorg.

Omgekeerde wereld

Bas van der Vliet, regiomanager UWV Werkbedrijf en bestuurslid Leren en Werken regio FoodValley, onderstreept het belang van een dergelijke samenwerking: ‘De zorg- en welzijnssector heeft te maken met een oplopend personeelstekort. De werkervaring en de opleiding van de groep werkzoekenden sluiten vaak niet aan. Dat terwijl er genoeg werkzoekenden zijn die gemotiveerd zijn om te leren. Deze opleiding biedt hen de kans om leren en werken te combineren. Geweldig dat er zoveel werkgevers in deze opleiding participeren. Zo kunnen zelfs de kandidaten hun toekomstige werkgever kiezen, in plaats van andersom, dus eigenlijk de omgekeerde wereld.’’

Maatwerk

Het Dulon College ontwikkelde in samenwerking met opleider UPGRADE deze versnelde opleiding. Gericht op mensen die al werk- en levenservaring hebben. Over anderhalf jaar kunnen de studenten een landelijk erkend mbo-diploma niveau 3 in ontvangst nemen. In mei maakten ze al met elkaar en met de docenten kennis tijdens de introductiebijeenkomst en nu dus echt aan de slag met de opleiding.

Talenten benutten met Sociaal ondernemen

19 juni 2018. Nieuws.

Voor werkgever JS Bouw, uitzendorganisatie en bemiddelingsbedrijf uit Ede is sociaal ondernemen een bewuste keus. Het team van JS bestaat uit 7 personen, ook supportmedewerker Maaike en financieel medewerker Hetty werken bij JS. Voor beide dames is het hebben van een baan geen vanzelfsprekendheid. Via het WerkgeversServicepunt Regio Foodvalley behoorden ze snel tot het team van JS.

 

Meer weten: Klik hier.

Bigday Foodvalley regio start jouw netwerk.

18 april 2018 | MBO, Nieuws,

WerkgeversNetwerken in het kwadraat 150 professionals en honderden mbo-studenten van ROC A12 Technova en Aeres MBO ontmoeten elkaar tijdens … Meer weten.