Geweldig om Nagwa een baan te bieden

Ondernemer Kees Klomp van De Print Fabriek (DPF) in Renswoude zocht een nieuwe medewerker. Hij kwam terecht bij accountmanager Franka van Schuppen van het WerkgeversServicepunt Regio Foodvalley. Zij had eigenlijk gelijk een goede kandidaat voor ogen. Binnen een week kwam Nagwa kennismaken en kon ze meteen aan de slag. Afkomst, dik of dun, kleur of het niet vloeiend Nederlands beheersen, Kees staat open voor elke nieuwe medewerker. Gemotiveerd zijn met een open instelling is hier het belangrijkst en dat is bij Nagwa absoluut aan de orde.
Meer weten, hier.

Overheden in Oost Nederland gezamenlijke werkwijze SROI

Social Return eenvoudiger voor bedrijven 

Overheden in Gelderland en Overijssel gaan dezelfde regels gebruiken voor Social Return. Hierdoor wordt het voor bedrijven een stuk eenvoudiger om aan de voorwaarden te voldoen en kunnen ze meer mensen helpen die moeilijk aan werk komen. Om de afspraak te bekrachtigen, ondertekenden vertegenwoordigers woensdag 2 oktober het Convenant Social Return Oost Nederland. Vijfenvijftig gemeenten, Waterschap Drents Overijsselse Delta en de provincie Gelderland en Overijssel doen mee aan het convenant. 
Meer weten, hier.

Zorgopleiding voor carrièreswitchers door sterke samenwerking

Op maandag 9 september tekenden elf zorgorganisaties, werkgeversvereniging Zorg en Welzijn (WZW), het Dulon College, het WerkgeversServicepunt en het Leerwerkloket symbolisch de samenwerking. Na het succes van het eerste opleidingstraject in 2018 waarin 20 uitkeringsgerechtigden startten met een opleidingstraject VIG in de regio Foodvalley, start een tweede groep carrièreswitchers aan een nieuwe carrière in de Zorg. Het resultaat is dat 23 carrièreswitchers starten met het verkorte opleidingstraject Verzorgende Individuele Gezondheidszorg (VIG) mbo-niveau 3 aan het Dulon College. Negen kandidaten zonder werk (uitkeringsgerechtigden) én veertien mensen die al aan het werk zijn in een andere sector maken via deze unieke samenwerking de switch naar de Zorg.
Meer weten: Hier

Sociaal ondernemen werkt ook in de apotheek

Na een half jaar stage bij de apotheek Veldhuizen in Ede, kreeg Dima een contract voor een half jaar. Zij woont in Ede en is heel blij dat ze hier kan werken binnen haar vakgebied. Ondanks haar universitaire studie Farmacie is dit geen vanzelfsprekendheid in Nederland. De diplomawaardering ligt hier anders. Dima is een vluchteling uit Syrië en vluchtte 2 jaar geleden. Het WerkgeversServicepunt Regio Foodvalley (WSP) opende de deur voor Dima bij de apotheker.
Meer weten? Hier

250 werkzoekenden geïnteresseerd in werken in de zorg.

In de landelijke Week van Zorg en Welzijn organiseerden onderwijs, zorgorganisaties, overheid en werkgeversvereniging WZW afgelopen dinsdag 12 maart een Meet & Greet Zorg en Welzijn in Regio FoodValley. Werkzoekenden, zij-instromers en herintreders oriënteerden zich op werken in de zorg én kregen informatie over een zij-instroom project voor Verzorgende IG. Negen zorgorganisaties bieden werkgarantie na het afronden van het opleidingstraject. 250 werkzoekenden maakten kennis met deze potentiële werkgevers. 

Meer weten: HIER

Barneveldse ondernemers staan open voor sociaal ondernemen.

Donderdag 24 januari vond de bijeenkomst ‘Sociaal ondernemen’ plaats bij Jansen Poultry Equipment. Ondernemers Timo Kruft van TekaGroep, Robert Kwintenberg van Van den Brink Staalbouw en Dick Brons van S.D.O. Werkt inspireerden de aanwezige ondernemers met hun ervaringen om ook mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan te nemen. De bijeenkomst was een initiatief van ondernemers uit Barneveld ondersteund door “Op weg naar 100.000 banen”, de Arbeidsmarktregio Foodvalley. Het WerkgeversServicepunt Regio Foodvalley organiseerde de avond.

Meer weten: HIER

Van Gent nam het voorbeeld over van Puur gietvloeren

Kort voor de zomer werd ik gebeld of ik nog een plekje had voor een automonteur zonder aantoonbare ervaring, geen diploma en hij spreekt ook nog niet zo heel goed Nederlands. Niet het beste CV zou je zeggen en daarbij hebben we bij Van Gent, met 24 gediplomeerde automonteurs, onze bezetting goed op orde. Toch startte Samer, 25 jaar, geboren in Syrië en pas 3 jaar wonend in Nederland, op 1 september als bandenwisselmonteur. Met deze baan kon hij als BBL-er zijn opleiding autotechniek aan het ROCA12 doen en timmert hij met zijn Nederlandse lessen al flink aan onze taal.

Meer weten, klik HIER

Hoijat van statushouder naar wintersportende collega

Van statushouder naar loyale collega. Hoijat (53 jaar) gaat iedere dag met plezier aan het werk. Hendriks stalen bekistingtechniek geeft werkzoekenden met verschillende achtergronden graag een kans. Anderhalf jaar geleden stelde het WerkgeversServicepunt kandidaat Hoijat voor, een statushouder uit Iran. Hij kon aan de slag als constructie bankwerker bij het metaalverwerkend bedrijf in Veenendaal.

Meer weten, klik HIER