Het eerste kwartaal is alweer bijna voorbij. Maanden waar we veel werkgevers en werkzoekenden hebben ontmoet en met elkaar in contact hebben gebracht. Maar ook veel in gesprek met werkgevers, overheid en onderwijs om vraag (vacatures) en aanbod (werkzoekenden) dichterbij elkaar te brengen. Het vervullen van vacatures gaat in deze tijd niet vanzelf en roept om maatwerk. Door de goede samenwerking kunnen ook steeds meer mensen aan het werk met een afstand tot de arbeidsmarkt. Mooie ontwikkelingen. We zien nog veel mogelijkheden met onder andere alle projecten die op de planning staan.
Manager WSP, Jan Hondebrink

Eerste bijeenkomst werkgeverspanel

Begin maart organiseerden we een eerste bijeenkomst met een aantal betrokken ondernemers uit de regio. Samenwerken stond centraal: waar kunnen we elkaar ondersteunen? Een mooie bijdrage van iedereen. Er was behoefte aan een snel vervolg. Bent u ondernemer in Regio Foodvalley en wilt u er de volgende keer ook bij zijn? Meld u zich aan via info@wsp-rfv.nl.

Ik ben niet anders, ik ben Esther`

Esther Vlastuin (44 jaar) uit Voorthuizen werkt als administratief medewerker en als tentamensurveillant bij de WUR. Dat is geen vanzelfsprekendheid. Esther is gevoelig voor stress en kan niet zomaar overal aan het werk, zij valt onder het Doelgroepenregister. Een rustige werkomgeving is essentieel. Vanuit de Participatiewet biedt de WUR haar een baan. Wopkje de Kroon is de drijfveer binnen de Social Sciences Group van de WUR voor de invulling van deze wet. Takenworden samengevoegd voor vacatures voor mensen met een arbeidsbeperking die ook een kans verdienen. 
Lees hier het verhaal van Esther en Wopkje.

Dag van de 1000 voorbeelden

Op de dag van de 1000 voorbeelden, donderdag 14 maart bezochten we 50 werkgevers in de regio met een presentje. Een bedankje voor het sociaal ondernemen en als inspiratie voor andere werkzoekenden. De cadeautjes werden beschikbaar gesteld het team ‘Op naar de 100.000 banen, een project van VNO-NCW, MKB Nederland en LTO met als doel werkgevrs te informeren over de Banenafspraak en het werken met mensen met een arbeidsbeperking. 

250 werkzoekenden geïnteresseerd in de zorg

In de week van de zorg, dinsdag 12 maart organiseerden onderwijs, ondernemers, overheid en werkgeversvereniging WZW een meet & greet in de zorg in Regio FoodValley. Werkzoekenden kregen informatie over werken in de zorg én over een zij-instroom project voor Verzorgende IG. Negen zorgorganisaties bieden gegarandeerd een baan na het afronden van een opleidingstraject. 250 werkzoekenden maakten kennis met deze potentiele werkgevers. 
Lees verder.

Online marketeers

4 april organiseren wij een bijeenkomst voor werkzoekenden om kennis te maken met een werkgever die op zoek is naar online marketeers. In 12 weken worden de geintresseerden opgeleid. 

Geen interesse in het lasvak?

In maart organiseerden we een bijeenkomst om werkzoekenden enthousiast te maken voor het vak lassen, ook in de praktijk. Belangrijk is het natuurlijk dat we daar genoeg aanmeldingen voor krijgen. Door te weinig aanmeldingen hebben we dit project helaas moeten annuleren. Met de kandidaten die zich hebben aangemeld is natuurlijk apart een afspraak gemaakt. Er zijn genoeg werkgevers in de regio die staan te popelen om kennis te maken met kandidaten. Voor de zomer organiseren we een nieuwe snuffelstage Techniek waar lassen mogelijk een onderdeel is. Verwachting is dat we dan wel voldoende aanmeldingen krijgen.

AGENDA 

  1. 2 april 2019
    Kennismakingsbijeenkomst voor werkzoekenden met het vak elektrotechniek. 
  2. 4 april 2019
    Kennismakingsbijeenkomst voor werkzoekenden met het vak online marketeer. 
  3. 17 april 2019

    Bigday, zie www.bigdayfoodvalley.nl.

 

Suggesties voor deze nieuwsbrief?

Kent u een ondernemer die ook graag onze nieuwsbrief ontvangt? Of heeft u een suggestie voor het WSP om u nog beter te informeren? 

Mail mij gerust.

Communicatieadviseur Lisette Brenkman.