Online Banenmarkt – werkgevers

Tijdens de Online Banenmarkt kunt u vacatures plaatsen en personeel vinden tijdens de Online Banenmarkt Regio Foodvalley. Samen met werkgevers, intermediairs en werkzoekenden bekijken we of deze manier van matchen in onze regio werkt, juist nu! Bent u erbij?

Als lid van deze Linkedin-groep komt u op een laagdrempelige manier in contact met werkzoekenden uit de regio. Werkzoekenden kunnen direct reageren op geplaatste vacatures. Ook kunt u reageren op cv’s en (video)pitches van kandidaten.

U mag diverse vacatures op verschillende niveaus aanbieden; er is geen limiet aan het aantal vacatures. Daarnaast kunt u andere oproepen plaatsen die te maken hebben met de arbeidsmarkt in onze regio. 

Hoe kan ik me voorbereiden op deelname?

 • Plan voorbereidingstijd in uw agenda, haak eventueel een collega aan.
 • Schrijf u in als lid op de LinkedIn-groep ‘Online Banenmarkt Regio Foodvalley‘.
 • Schrijf vooraf de content voor uw berichten, denk ook aan beeldmateriaal en hashtags.
 • Bekijk de aanvullende tips en instructies hieronder of via de LinkedIn-groep.
 • Plan tijdens en na de banenmarkt tijd om op de reacties op uw vacatures te reageren.

Aanmelden is makkelijk

Wilt u meedoen? Meldt u zich dan aan als lid.

 • Zorg dat u een LinkedIn-account heeft (aangemaakt) en log in op LinkedIn.
 • Zoek in het zoekveld naar ‘Online Banenmarkt Regio Foodvalley’ of ga direct naar de pagina: https://www.linkedin.com/groups/8984640/
 • Op de pagina klikt u vervolgens op ‘lidmaatschapsverzoek’.
 • U krijgt binnen 24 uur bericht wanneer u lid bent geworden van de groep.

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik alle berichten op de groepspagina zien?
Om alle cv’s, pitches, tips en instructies op de pagina te kunnen bekijken, moet u lid zijn van de LinkedIn-groep: ‘Online Banenmarkt Regio Foodvalley‘.

Waarom moet ik de pagina verversen?
Tijdens de Online Banenmarkt raden we u aan om regelmatig de pagina te ‘verversen’. Er komt immers tussen 10.00 en 13.00 uur een grote stroom berichten op gang die u niet wilt missen! De pagina verversen kan met F5 (of CMD+R bij Apple), of klik opnieuw op ‘Discussie’.

Kan ik direct contact opnemen met kandidaten?
U kunt tijdens en na de Online Banenmarkt rechtstreeks contact opnemen met de deelnemende werkzoekenden, tenzij dit anders is aangegeven in de post, pitch of het cv van de kandidaat. Gebruik hiervoor de contactgegevens die de kandidaat aangeeft in zijn of haar bericht.

Wat gebeurt er met de vacatures die ik geplaatst heb?
U bent zelf verantwoordelijk voor de door uw geplaatste vacatures en de opvolging van eventuele reacties daarop (zowel via LinkedIn als via uw bedrijfskanalen). Onze adviseurs kijken tijdens de Online Banenmarkt mee met de geplaatste vacatures. Zien zij een geschikte kandidaat voor u? Dan attenderen zij u en/of de kandidaat hierop en bemiddelen ze als dit wenselijk is.

Hoe plaats ik een vacature tijdens de Online Banenmarkt?
Tijdens de Online Banenmarkt kunt u van 10.00 tot 13.00 uur vacatures en oproepen plaatsen. Dit kan als u lid bent van de LinkedIn-groep ‘Online Banenmarkt Regio Foodvalley

Klik op de pagina op: ‘Begin een gesprek in deze groep’.

 • Schrijf of plak hierin uw korte, duidelijke en wervende vacaturetekst.
 • Denk aan een functietitel, werkzaamheden, eisen, uren, standplaats en bijzonderheden (bijv. ‘participatiebaan’).
 • Plaats onderaan hashtags i.v.m. de vindbaarheid van uw post, bijv. #vacature #functienaam #parttime #mbo.
 • Geef aan hoe werkzoekenden contact kunnen opnemen.
 • Verwijs voor extra informatie naar (de vacature op) uw website.
 • Voeg eventueel de volledige vacaturetekst toe via het document-icoontje.
 • U kunt een aansprekende afbeelding toevoegen of wijzigen via het camera-icoontje.
 • Ook leuk: een kort filmpje dat een indruk geeft van de werkzaamheden of de sfeer in uw bedrijf.  

Klaar? Klik op ‘Plaatsen’ om uw vacature te delen. Deelnemers aan de Online Banenmarkt kunnen nu reageren.

Foutje gemaakt? Geen probleem! U kunt uw bijdrage bewerken of verwijderen. Klik daarvoor op de 3 puntjes rechtsboven.

Ik kan zelf geen vacatures plaatsen, wat nu?
Wilt u een vacature onder de aandacht brengen, maar bent u zelf niet in de gelegenheid tijdens de Online Banenmarkt? Overleg dan met uw contactpersoon bij het WerkgeversServicepunt of stuur een mail naar info@wsp-rfv.nl.

Hoelang blijven vacatures online staan?
Geplaatste vacatures blijven na de banenmarkt nog vier weken online staan. Geeft u het ons door als de vacature is ingevuld? Zo houden we de tijdlijn actueel.

Is er een follow-up na de banenmarkt?
Na de banenmarkt bespreken we graag of de vacature vervuld is en op welke manier. Zijn er werkzoekenden van de banenmarkt op gesprek geweest? Hoe is het contact gegaan? Is de vacature vervuld met een kandidaat van de banenmarkt? Deze follow-up is belangrijk om het effect van de banenmarkt te meten en tevens een feedbackmoment. Uw ervaringen gebruiken we graag voor de organisatie en verbetering van de volgende banenmarkt. 

Hoe kan ik geschikte kandidaten vinden tijdens de Online Banenmarkt?
U kunt natuurlijk alle bijdragen tijdens en na de Online Banenmarkt bekijken. Dit kost u echter veel tijd. Efficiënter is om gebruik te maken van de zoekfunctie op de LinkedIn-pagina.

Met specifieke hashtags kunt u cv’s en pitches filteren die relevant voor u zijn. Zoekt u een kok? U typt in het zoekveld dan bijvoorbeeld #cv #kok.

Andersom geldt dit ook: werkzoekenden kunnen uw vacature beter vinden als u duidelijke hashtags gebruikt. Plaatst u bijvoorbeeld een vacature voor controller in Veenendaal? U schrijft dan onderaan uw bericht: #vacature #controller #veenendaal.

Verdere instructies en tips voor het gebruik van hashtags worden enkele weken voorafgaand aan het event gedeeld op de LinkedIn-pagina van de Online Banenmarkt. Op deze manier wordt het matchen veel makkelijker!