Online Banenmarkt werkt

Werkgever Susan Finke van NL Educatie zocht een nieuwe medewerker en vond deze met haar open blik in de besloten LinkedIngroep van de Online Banenmarkt Regio Foodvalley. Tijdens de banenmarkt van 6 april plaatste Susan hun vacature van administratief medewerker en scande tussen 10 en 13 uur meerdere keren de reacties en andere berichten. De vacature leverde geen reacties op maar veel kandidaten stelden zichzelf in de groep voor door hun cv te plaatsen. Ze richtte zich op hun vaardigheden op basis van hun ervaring. Drie kandidaten benaderde zij, waarvan er twee op gesprek zijn geweest. Een motivatiebrief was niet nodig. 1 mei startte nieuwe collega Marjolijn.

Het WerkgeversServicepunt stimuleert werkgevers breder te kijken dan naar diploma’s, ook tijdens de Online Banenmarkt. Manager WSP Jan Hondebrink vertelt: ‘’Werkgever Susan Finke is echt een mooi voorbeeld van modern werkgeverschap. Niet staren naar bepaalde diploma’s maar juist kijken naar competenties en ervaring. De kandidaten hadden op hun beurt alle drie niet gesolliciteerd op deze functie doordat ze zich hier niet in herkenden. Onze accountmanagers helpen werkgevers dagelijks om met een brede blik te kijken welke kandidaten mogelijk ook aan zouden kunnen sluiten. Op de Online Banenmarkt ligt het initiatief vooral bij werkgevers. Als dat dan daar samenkomt in een match is dat natuurlijk een fantastisch resultaat’’.

Ervaringsdeskundige
Werkgever Susan Finke weet als geen ander wat het is om lang te solliciteren en afgewezen te worden omdat je diploma’s niet helemaal aansluiten. Nu zij aan de andere kant van de tafel zit, als werkgever, breekt zij graag een lans voor competentiegericht matchen. Dat begint vaak bij de werkgever. Susan vertelt: ‘’Voor deze functie is het belangrijk dat je kan  schakelen tussen verschillende projecten, kennis hebt van Excel en de Engelse taal spreekt. Marjolijn beheerst dat zeker en is na tweeënhalf jaar werkeloos te zijn geweest dolblij met deze baan.

Agenda Online Banenmarkt
Op dinsdag 1 juni, 3 augustus, 5 oktober en 7 december organiseert het WerkgeversServicepunt Regio Foodvalley een Online Banenmarkt. Lid worden van deze besloten LinkedIn-groep is heel eenvoudig en kosteloos. Klik hier voor meer info.