Online Banenmarkt Regio Foodvalley 5 oktober 

Info voor werkzoekenden

Op dinsdag 5 oktober van 10.00 tot 13.00 is er weer een editie van de Online Banenmarkt Regio Foodvalley. Ben jij op zoek naar een leuke baan? Wil jij werkgevers in de regio laten zien wat je in huis hebt? Meld je dan aan voor de LinkedIn-groep ‘Online Banenmarkt Regio Foodvalley’ https://www.linkedin.com/groups/8984640/. Hier brengen we werkzoekenden en werkgevers met elkaar in contact. In deze editie kun je ook kennismaken met 3 branches tijdens de online infosessies.

Waarom lid worden?
Als lid van de LinkedIn-groep ‘Online Banenmarkt Regio Foodvalley’ kom je op een laagdrempelige manier in contact met werkgevers uit de regio. Tijdens de banenmarkt op 5 oktober kun je online jouw oproep met (video)pitch of cv delen. Direct reageren op een vacature kan natuurlijk ook. 

Online Infosessies 5 oktober

“Loopbaan coaching in de zorg”                                 start 10.15 uur via Teams

Wil je meer weten over jouw mogelijkheden in de zorg en welzijn? Neem deel aan deze infosessie. Annemarie Klomp, loopbaancoach, vertelt je over de mogelijkheden van ‘Sterk naar je werk’ en wat zij kunnen doen voor mensen die in de zorg werken en mensen die graag in de zorg en/of welzijn willen werken. Je kunt er ook terecht met jouw specifieke vragen over een baan in de zorg.

“Word verkeersleider bij ProRail”                                start 11.15 uur via Teams


Het ene moment is het stil, alles loopt soepel. Dan ineens komt dat signaal. Er is een storing. Het maakt niet uit wat de situatie is; de treinen moeten blijven rijden. Nederland rekent op je. Je gaat over in de actiestand. Samen met je collega’s zorg je dat het probleem zo snel mogelijk opgelost wordt. Spreekt dit je aan? Volg deze sessie over de opleiding tot verkeersleider met baangarantie. Ger Erades van Adittude vertelt je alles over de voorwaarden, de opleiding en het werk. Voordeel van deze kans is dat je direct in dienst komt en aansluitend start met de opleiding.

“Opleiding tot rij-instructeur met baangarantie”        start 12.15 uur via Teams


Al gedacht over een switch naar een ander beroep? Gijs Kantelberg van de Verkeersacademie vertelt je tijdens deze sessie alles over de opleiding tot rij-instructeur. Als instructeur ben je voornamelijk bezig met het geven van rijlessen. Je begeleidt je eigen leerlingen in de voorbereiding op het rijexamen met als doel natuurlijk het behalen van het rijbewijs B. Na de opleiding heb je gegarandeerd een baan voor minimaal één jaar. Interessant voor werkzoekenden met een ww-uitkering.

De infosessies vinden online plaats via Microsoft Teams tijdens de Online Banenmarkt Regio Foodvalley op 5 oktober. Elke sessie duurt maximaal een uur.

Geef je op voor een of meerdere online bijeenkomsten door uiterlijk vrijdag 1 oktober aanstaande een mail te sturen naar info@wsp-rfv.nl. Vermeld daarbij de naam van de bijeenkomst, het tijdstip en je eigen naam.

Lid worden van LinkedIn-groep Online Banenmarkt Regio Foodvalley

Wil je meedoen? Meld je dan aan als lid.

  • Zorg dat je een LinkedIn-account hebt (aangemaakt) en log in op LinkedIn.
  • Zoek in het zoekveld naar ‘Online Banenmarkt Regio Foodvalley’ of ga direct naar de pagina: https://www.linkedin.com/groups/8984640/
  • Op de pagina klik je vervolgens op ‘lidmaatschapsverzoek’.
  • Je krijgt binnen 24 uur bericht wanneer je lid bent geworden van de groep.

Hoe kan ik me voorbereiden op deelname?

  • Zorg dat je LinkedIn profiel goed op orde is.
  • Schrijf je in als lid op de LinkedIn-groep ‘Online Banenmarkt Regio Foodvalley‘.
  • Zorg voor een krachtig cv in een duidelijke opmaak.
  • Denk na over jouw oproep , schrijf alvast een korte, duidelijke en wervende tekst. Wie ben je, wat zoek je en wat heb jij een werkgever te bieden?
  • Extra opvallen? Neem een video op waarin je je voorstelt en vertelt wat je zoekt. 
  • Denk goed na over wat jij online over jezelf wilt delen. Wees je bewust van privacygevoelige informatie, zoals jouw contactgegevens.

Veelgestelde vragen

Voor wie is de Online Banenmarkt bedoeld?
De Banenmarkt is voor alle werkgevers en iedereen die op zoek is naar (ander) werk in Wageningen, Veenendaal, Barneveld, Ede, Rhenen, Renkum, Scherpenzeel en Renswoude.

Kan ik direct contact opnemen met werkgevers?
Je kunt tijdens en na de Online Banenmarkt rechtstreeks contact opnemen met de werkgevers die een vacature hebben gepost. Gebruik hiervoor de contactgegevens die de werkgever aangeeft in zijn of haar bericht.

Waarom moet ik de pagina verversen?
Tijdens de Online Banenmarkt raden we je aan om regelmatig de pagina te ‘verversen’. Er komt immers tussen 10.00 en 13.00 uur een grote stroom berichten op gang die je niet wilt missen! De pagina verversen kan met F5 (of CMD+R bij Apple), of klik opnieuw op ‘Discussie’.

Wat gebeurt er met de oproep die ik geplaatst heb?
Je bent zelf verantwoordelijk voor de door jouw geplaatste oproep en de opvolging van eventuele reacties daarop. Onze consulenten kijken tijdens de Online Banenmarkt mee met de geplaatste vacatures en oproepen. Zien zij een geschikte vacature voor je? Dan laten ze je dat weten en bemiddelen ze als dit wenselijk is.

Hoe plaats ik een oproep tijdens de Online Banenmarkt?
Tijdens de Online Banenmarkt kun je van 10.00 tot 13.00 uur vacatures en oproepen plaatsen. Dit kan als je lid bent van de LinkedIn-groep ‘Online Banenmarkt Regio Foodvalley‘. 

– Klik op de pagina op: ‘Begin een gesprek in deze groep’.
– Schrijf of plak hierin jouw korte, duidelijke en wervende oproep. Wie ben je, wat zoek je en wat heb jij een werkgever te bieden?
– Voeg je cv toe.
– Plaats onderaan hashtags i.v.m. de vindbaarheid van je post, zoals #cv #functienaam #parttime #mbo.
– Geef aan hoe werkgevers contact met je kunnen opnemen.
– Je kunt een foto of video toevoegen of wijzigen via de icoontjes onderaan.

Klaar? Klik op ‘Plaatsen’ om je oproep te delen. Deelnemers aan de Online Banenmarkt kunnen nu reageren.
Foutje gemaakt? Geen probleem! Je kunt je bijdrage bewerken of verwijderen. Klik daarvoor op de 3 puntjes rechtsboven.

Hoelang blijven vacatures en oproepen online staan?
Geplaatste vacatures en oproepen blijven na de banenmarkt nog vier weken online staan. 

Is er een vervolg na de banenmarkt?
Na de banenmarkt horen we graag hoe het gegaan is. Heb je reacties gehad op je oproep? Ben je ergens op gesprek geweest? Heeft het geleid tot een baan? Deze follow-up is belangrijk om het effect van de banenmarkt te meten en tevens een feedbackmoment. Jouw ervaringen gebruiken we graag voor de organisatie en verbetering van de volgende banenmarkt. 

Hoe kan ik geschikte vacatures vinden tijdens de Online Banenmarkt?
Je kunt natuurlijk alle bijdragen tijdens en na de Online Banenmarkt bekijken. Dit kost je echter veel tijd. Efficiënter is om gebruik te maken van de zoekfunctie op de LinkedIn-pagina. Met specifieke hashtags kunt je vacatures filteren die relevant voor je zijn. Zoek je een baan als kok in Ede? Je typt in het zoekveld dan bijvoorbeeld #vacature #ede #kok.

Op deze manier wordt het zoeken veel makkelijker! 

Kan iedereen mijn reacties lezen? 
Ja, dit is een open groep, waardoor commentaren te lezen zijn door deelnemers, maar ook door je eigen netwerk.