Praxis bundelt krachten met 35 arbeidsmarktregio’s 

Praxis heeft op 13 februari landelijke samenwerkingsafspraken ondertekend met alle 35 arbeidsmarktregio’s, zowel UWV als gemeenten zijn hierbij aangesloten. Gezamenlijk met UWV en het Schakelpunt Landelijke Werkgevers zet Praxis zich in om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt gemakkelijker aan werk te helpen. Praxis is de eerste bouwmarkt met gelijksoortige afspraken die de bemiddeling van kandidaten uit de bestanden van UWV en gemeenten regelen. Het is voor het eerst dat vanuit alle 35 arbeidsmarktregio’s publieke partijen zijn aangesloten en samen met Praxis aan de slag gaan om de arbeidsplaatsen in te vullen.

Samen voor een inclusieve arbeidsmarkt
Praxis werkt al jaren samen met gemeenten en UWV in verschillende regio’s in Nederland. In deze samenwerking liepen de verschillende partijen regelmatig tegen het feit aan dat men elkaar niet kon vinden. Met de komst van dit initiatief wordt er naar het één loket principe toegewerkt, waardoor werkzoekenden vanuit de Wajong, WW, Bijstand, WIA of mensen die vallen onder de Participatiewet beter in beeld komen en bemiddeld kunnen worden naar werk. Met het afspreken van centrale contactpersonen kunnen partijen elkaar gemakkelijker vinden.

Mary van de Looij, Adviseur Schakelpunt Landelijke Werkgevers: “We hebben de afgelopen periode intensief samengewerkt om de behoefte van de werkgever, UWV en de regio’s c.q. gemeenten aan elkaar te verbinden. Ik ben dan ook heel blij dat het gelukt is om voor Praxis met dit arrangement alle regio’s in Nederland aan te sluiten en een kans te bieden aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.” Tof Thissen, Directeur UWV WERKbedrijf: “In ons werk komen wij veel mensen tegen die dolgraag willen werken, maar in wie de arbeidsmarkt niet vanzelfsprekend is geïnteresseerd. Het lukt deze groep mensen niet volledig op eigen kracht. Het is mooi dat we op grote schaal met Praxis kunnen samenwerken om juist deze mensen aan werk te helpen. De ondertekening van deze wederzijde inspanningen.’’

Ondertekenen arrangement op Praxis Makers Beurs
Tijdens een speciale bijeenkomst op de Praxis Makers Beurs, een productenbeurs waar Praxis medewerkers kennis maken met en leren over nieuwe assortimenten, is het arrangement ondertekend door diverse arbeidsmarktregio’s en UWV. Melithsa Demmers (HR Directeur Praxis), Tof Thissen (Directeur UWV WERKbedrijf) en Tanja Willemsen (Projectleider Schakelpunt Landelijke Werkgevers) hebben kort gesproken over deze samenwerking. Ook Michael Nachtegaal deelde zijn verhaal hoe hij als iemand met een afstand tot de arbeidsmarkt is binnengekomen bij Praxis en via allerlei opleidingstrajecten binnen Praxis is doorgegroeid naar senior medewerker.

Praxis is er voor iedereen
Al jaren is Praxis succesvol in het aanbieden van kansen aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Praxis heeft de ambitie om inclusief ondernemen verder in te bedden in de organisatie en de samenwerking met UWV en de arbeidsmarktregio’s naar een hoger niveau te tillen door deze landelijk te structuren en formaliseren. Melithsa Demmers licht enthousiast toe: “Praxis is er voor iedereen. Iedereen die graag wil werken en zijn talenten kan inzetten. We hebben ervaren dat medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt enorm betrokken zijn en zo blij zijn om bij een team te horen. Dat is ook motiverend voor collega’s. Wij willen graag een inclusieve werkgever zijn en het intensiveren van de samenwerking met UWV en gemeenten kan hier een grote bijdrage aan leveren. Ik ben trots!”