Robert aan het werk onder de Participatiewet

21 december 2017 | Nieuws

Robert (46 jaar) woont in Rhenen en werkt via WerkgeversServicepunt bij Zagerij VERSTEQ. Geen vanzelfsprekendheid voor hem. Nadat hij zijn LTS diploma haalde heeft hij eigenlijk altijd gewerkt totdat hij zijn baan verloor en kort daarna zijn moeder. Een depressieve periode volgde met verslavingsproblematiek waarbij hij een lange tijd zonder werk thuis zat. Hij kreeg in die periode WW-uitkering.

Na een aantal jaren krabbelde Robert op en begon hij met een vrijwilligersbaan in het klusteam van kasteel Amerongen. ‘Een leuke afwisselende baan waar ik goed op mijn plek zat. Op een gegeven moment combineerde ik het met nog twee andere vrijwilligersbanen. Ik wilde graag re-integreren en drong er bij het UWV op aan dat ik graag in aanmerking kwam voor een indicatie banenafspraak. Na een test kwam ik hiervoor in aanmerking. Accountmanager van het WerkgeversServicepunt (WSP) Franka van Schuppen had een mooie baan voor mij voor 5 dagdelen in de week. Ik bouwde mijn vrijwilligersbanen af en startte bij VERSTEQ.’

Inpakker
‘Bij VERSTEQ pak ik de bestellingen in en zorg ik dat de pakketten verzendklaar zijn. Als dit is gebeurd veeg ik de zagerij aan en ruim ik op. Ik heb het hier goed naar mijn zin. Het is een leuk team en het type bedrijf past goed bij mijn technische achtergrond. De techniek spreekt mij aan omdat je iets creëert voor een ander. Ik ben heel blij dat ik deze kans heb gekregen en dat ik iets kan betekenen in de maatschappij. Ik zie mijn toekomst nu positief tegemoet’, vertelt Robert trots.

Heel gewoon
Werkgever Alianne Ravenhorst is blij met deze samenwerking: ‘Het WSP benaderde ons en we stonden er eigenlijk gelijk voor open. Het is als ondernemer een kleine moeite om iemand met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans te bieden. Iemand die voor ons de bestellingen verzendklaar maakt en de werkplaats netjes houdt, kunnen we goed gebruiken. Het WSP screende een aantal kandidaten en uiteindelijk startte we met Robert. De proefperiode van twee maanden geeft ons de tijd om kennis te maken en te beslissen of we met elkaar verder gaan. Het is mooi om te zien dat Robert hier prima functioneert. De kans dat hij na zijn proeftijd mag blijven is heel groot. We zijn echt blij met het werk dat hij verricht. En in de pauze kletst hij ons de oren van het hoofd’, lacht Alianne.