Rovo Carcleaning start 2019 met sociaal ondernemen

In de zoektocht naar gemotiveerd personeel, kwam autopoetsbedrijf Rovo in contact met Bastiaan Wormgoor van WerkgeversServicepunt Regio Foodvalley. Bastiaan stelde twee werkzoekenden voor met een Wajong-uitkering.

Twee mannen voor wie het hebben van een passende baan niet vanzelfsprekend is werden met open armen ontvangen. Omdat Rovo binnenkort verhuist starten ze in het nieuwe jaar.  In het nieuwe pand is er ruimte om 20 auto’s tegelijk te poetsen. De aankomende collega’s worden goed begeleid.

Ondernemer Ron Vonk van Carcleaning fashion & Tyre Center licht toe: ‘Ze beginnen met alleen de kofferbak schoon te maken en wanneer dit goed gaat wordt het werkpakket rustig uitgebouwd. De mannen lopen met een collega mee. Ervaring leert dat mensen dit vak in de praktijk leren. Ik heb al meer ervaring met sociaal ondernemen. Affiniteit met werken met auto’s is essentieel om onze passie te kunnen uitvoeren. Kijken wat mensen wel kunnen is het uitgangspunt. Natuurlijk is een beperking aanwezig maar werk biedt ze een betekenis. Iedereen kan zich ontwikkelen. Dat is toch geweldig!’