Samen op zoek naar hotelpersoneel

Veel vacatures en weinig werkzoekenden. De drie eigenaren van hotel De Wereld, hotel WICC en Fletcher hotel De Wageningsche Berg zoeken ook personeel. Ze slaan de handen ineen en organiseren een koffieochtend op 7 april. Daar kan iedereen die nieuwsgierig is op een laagdrempelige manier informatie krijgen over de baan- en opleidingskansen bij deze ondernemers in gemeente Wageningen. Iedereen is welkom! De drie verschillende hotels en het leerwerkloket vertellen over de mogelijkheden, van 10 tot 12 uur in hotel De Wereld. Wanneer je daarna in de praktijk kennis wilt maken om te ontdekken welk hotel en welke taken bij jou passen kun je meedoen aan een tweeweekse carrousel. In de verschillende hotels kennismaken met de verschillende werkzaamheden. En als je daarna verder wilt, kun je deelnemen aan een verkorte opleiding bij RijnIJssel vakschool Wageningen waarbij scholingsvouchers worden ingezet. Kies je kans.

 

Koninklijk Horeca Nederland is blij met dit initiatief. Bart Kennis, Regiomanager KHN: ‘’In deze arbeidsmarkt is het belangrijk om elkaar te versterken en het zo makkelijk mogelijk te maken voor mensen die denken aan een beroep in de horeca. Dat is best een spannende stap. Mensen denken vaak aan moeilijke werktijden, dat kunnen we hier wegnemen. De horecabranche heeft het zwaar gehad in coronatijd en veel personeel is overgestapt. Dit vereist een andere blik van ondernemers en daar is dit een mooi voorbeeld van. Mensen maken kennis met hoe het is om in een groot hotel te werken, in een klein hotel, in de keuken, in de bediening, bij het klaarzetten van vergaderzalen of achter de receptie. Zo wordt er samen gekeken wat het beste past.’’ Jan Hondebrink, manager WerkgeversServicepunt vult aan: ‘’Mooi om te zien dat ondernemers merken dat er iets moet veranderen aan de vraagkant. Daar helpen wij graag bij. De tijd van een vacature uitzetten en genoeg reacties krijgen is voorbij. Goed kijken wie geïnteresseerd is en daarbij aansluiten met wat nodig is.’’ Je kunt je aanmelden via foodvalley@leerwerkloket.nl.

 

Kies je Kans
Dit initiatief wordt ondersteund door Kies je Kans. Een samenwerking van het Leerwerkloket, het WerkgeversServicepunt Regio Foodvalley, Foodvalley Bouwt aan werk en het Regionale Mobiliteitsteam. Mensen in de regio worden benaderd met kansrijke banen, opleidingen of loopbaanadvies in de regio. Op de website staat alles bij elkaar en de Kies-je-kans-bus toert door de regio. Iedereen kan naar de bus komen voor informatie, de route staat op de website www.kiesjekans.nl.