Sociaal ondernemen loont voor amusementscentrum The Maxx

24 april 2017 | Nieuws

[su_row class=”grey-column-top”]
[su_column size=”2/3″]

Joran (28) werkt vanaf de opening bij amusementscentrum The Maxx. Hij staat daar achter de bar. Joran is via het WerkgeversServicepunt regio FoodValley daar komen te werken, na een periode waarin hij een uitkering ontving, was hij al enige tijd op zoek naar een baan die paste, naast het maken van zijn muziek. Eigenaar Eric Achterberg had om alle vergunningen rond te krijgen veel contact met de gemeente. “Toen dat allemaal gelukt was vroegen zij op hun beurt of we niet iets konden betekenen voor inwoners met een uitkering. Via het WerkgeversServicepunt regio FoodValley kregen we een groep kandidaten voorgesteld die kwamen solliciteren. Joran wilden we graag in ons team hebben.”

[/su_column]
[su_column size=”1/3″]

Foto: Lisette Brenkman
[/su_column]
[/su_row]

“Ik had altijd het beeld dat het ging om mensen die niet willen werken en worden gestuurd door de gemeente of mensen die niet geschikt voor dit werk zouden zijn. Maar niets is minder waar. Joran had al veel horeca-ervaring, is een hele sympathieke jongen én wilde graag aan de slag. Het is belangrijk dat we op ons personeel kunnen bouwen, juist in deze opstartfase. Er komt hier een enorm gevarieerd publiek. Joran maakt met iedereen even makkelijk een praatje zonder tact te verliezen. We willen van The Maxx natuurlijk een toptent maken en dat red je alleen met zulk personeel. We zijn ontzettend blij met hem. In de toekomst zou ik zo weer contact zoeken met het WSP”, aldus de enthousiaste ondernemer Achterberg.

Sociaal ondernemen
“We worden echt goed begeleid door Jolijn de Geest, onze accountmanager van WerkgeversServicepunt regio FoodValley. Zij komt regelmatig langs en adviseert ons op personeels-gebied in de breedste zin van het woord. We hebben 9 vaste personeelsleden aangevuld met 70 oproepkrachten. De jongste werknemer is 16 jaar en de oudste 60 jaar. De schoonmaak besteden we uit aan sociaal werkbedrijf IW4, ook daar zijn we zeer tevreden mee. Ik kan zeker zeggen dat sociaal ondernemen voor ons loont”, vertelt Achterberg.

Muziek is mijn toekomst
Joran vertelt enthousiast verder: “ik heb het hier enorm naar mijn zin. Het is een leuk team en door alle verschillende activiteiten is het werk en het publiek heel afwisselend. Ik werk hier 26 uur en kan het goed combineren met mijn muziek. Ik maak hip-hop-muziek waarin ik zelf rap en schrijf. Ik heb de Rock-academy gedaan en de Herman Brood Academy. Ik heb zoals je ziet een tatoeage in mijn nek maar daar word ik hier niet op bevooroordeeld. Ik hoop natuurlijk dat ik in de toekomst al mijn geld kan verdienen met het maken van muziek. Maar voorlopig zit ik hier prima.”

[su_note note_color=”#FFF”]

WerkgeversServicepunt regio FoodValley ondersteunt werkgevers die personeel zoeken of vragen hebben over de arbeidsmarkt en de bijbehorende wet- en regelgeving. We helpen deze werkgevers snel en deskundig met precies dié informatie en begeleiding die ze nodig hebben. Als publieke organisatie inspireren wij bovendien werkgevers in de regio tot sociaal ondernemen. Zo versterken we samen de regionale arbeidsmarkt en economie.

[/su_note]