Taalkaarten bieden ondersteuning op de werkvloer

Taal is een belangrijke werknemersvaardigheid. Het is de basis om zo zelfstandig mogelijk te kunnen functioneren in de maatschappij.
Door te investeren in taal op de werkvloer neemt het ziekteverzuim af, werken medewerkers veiliger, worden er minder fouten gemaakt en gaat de productiviteit en kwaliteit van het werk omhoog.

Het lijkt simpel en dat is het ook: door medewerkers die nog werken aan hun Nederlandse taalvaardigheid te ondersteunen met visuele middelen begrijpen ze werkprocessen sneller en voeren ze het werk beter uit. En wanneer iemand het even niet meer weet, dan is het een handige reminder.

Laaggeletterdheid is in Nederland een verborgen probleem. Als u taalkaarten beschikbaar stelt voor IEDEREEN in het bedrijf helpt u mogelijk ook medewerkers waarvan u niet weet dat ze moeite hebben met lezen en schrijven. Uit onderzoek is gebleken dat het gebruik van taalkaarten het zelfvertrouwen van medewerkers verhoogt omdat ze het prettig vinden om zelf te kunnen controleren of ze het werk goed doen.

Taalkaartvouchers
Arbeidsmarktregio Foodvalley geeft beperkt gratis taalkaartvouchers uit ter waarde van € 1.500,- Met de taalkaartvoucher mag u 20 foto’s laten maken.

Hoe werkt het?
Laat accountmanager Franka weten dat je interesse hebt.
Zij neemt contact op om de wensen te bespreken.
Daarna komt een fotograaf. Zij zal foto’s maken van taken en/of de gekozen werkprocessen.
De fotograaf voorziet de foto van het gekozen woord.
De foto’s krijgt u digitaal aangeleverd zodat u deze kan printen in elk gewenst formaat.
Voorbeeld van taalkaarten:

 

Contact
Belangstelling? Neem contact op met Franka van Schuppen, Accountmanager WerkgeversServicepunt:
tel 06-22945491 of mail naar franka.van.schuppen@veenendaal.nl.