Training voor statushouders 2021

Wanneer je als ondernemer een statushouder in dienst neemt of wilt nemen komen er vragen als: “Ik wil dit wel, maar kan ik het ook en hoe doe ik dit?”. “Wat betekent het voor mijn leidinggevenden en collega’s om samen te werken met een collega die meer ondersteuning nodig heeft?”. Voor al deze vragen biedt het WerkgeversServicepunt Regio Foodvalley kosteloos de training ‘Statushouders op de werkvloer’ aan. Geschikt als u werkt of gaat werken met Syrische of Eritrese statushouders.

In vier bijeenkomsten krijg je praktische handvatten aangereikt door trainers maar ook door statushouders en ervaringsdeskundigen. Hierin worden de volgende onderwerpen behandeld:

>> Interculturele communicatie en cultuurdimensies
>> Taalspiegel en praktisch taalgebruik
>> Non-verbale communicatie
>> Introductie nieuwe medewerker en mentorrol
>> Competentiegericht werken/begeleiden en werkplan
>> Ondersteuning vanuit Werkkracht en het WSP

Wanneer?
Je kunt in 2021 nog deelnemen in het laatste trainingsblok:

1. 25 november, 2 december, 9 en 16 december: van 17.00 tot 20.00 uur (live)

De live avondtrainingen zijn inclusief een maaltijd, locatie Molenstraat 80f in Ede.

Voor wie?
Deze training is bedoeld voor direct leidinggevenden en/of collega’s die verant­woordelijk zijn voor de dagelijkse aansturing en begeleiding op de werkvloer. Een goede basis voor een duurzame samenwerking.

Aanmelden
Ben je geïnteresseerd en wil je graag in aanmerking komen voor een training? Je kunt je aanmelden door een mail te sturen met je gegevens en je datavoorkeur naar Marije Laarhoven.

Heb je vragen of wil je meer informatie? Bel ons tel. 088 660 68 30.