Van Gent nam het voorbeeld over van Puur Gietvloeren

Kort voor de zomer werd ik gebeld of ik nog een plekje had voor een automonteur zonder aantoonbare ervaring, geen diploma en hij spreekt ook nog niet zo heel goed Nederlands. Niet het beste CV zou je zeggen en daarbij hebben we bij Van Gent, met 24 gediplomeerde automonteurs, onze bezetting goed op orde. Toch startte Samer, 25 jaar, geboren in Syrië en pas 3 jaar wonend in Nederland, op 1 september als bandenwisselmonteur. Met deze baan kon hij als BBL-er zijn opleiding autotechniek aan het ROCA12 doen en werkt hij met zijn Nederlandse lessen al flink aan onze taal.

Hoe dit zo kwam
Het was Barend van Kooten van Puur Gietvloeren in Veenendaal die mij belde. Hij gaf me aan blij te zijn met Samer die bij mij, met hulp van het WerkgeversServicepunt, al een tijdje in dienst was. Hij wilde met Samer verder omdat het een enthousiaste en harde werker is maar tijdens een gesprek gaf Samer aan liever als automonteur te gaan werken. Barend heeft met zijn bedrijf al veel ervaring met het geven van kansen aan mensen waar vele anderen niet direct aan denken bij het werven van nieuwe medewerkers. Hij is daarmee een voorbeeld voor andere ondernemers en dus ook voor mij. Om die reden en omdat ik hem simpelweg vertrouw in zijn oordeel hebben wij Samer de kans gegeven om zijn carrière in de auto’s voort te zetten.

Bouwen
Aanvankelijk dacht ik dat er financiële ondersteuning zou blijven bestaan en het daarmee voor mij aantrekkelijker zou zijn om Samer een plekje te geven. Dit bleek niet het geval als het om een vrijwillige wisseling van werkgever gaat. Ondanks dat zijn we er toch mee doorgegaan en ik kan inmiddels zeggen dat we geen seconde spijt hebben gehad van deze beslissing. Samer is ontzettend gemotiveerd en enthousiast over zijn nieuwe baan. Door deze baan kon hij zijn BBL opleiding starten en in goed overleg heeft hij tijdelijk nóg een dag extra ‘vrij’ om naar Nederlandse les te gaan. Hij werkt hard en wil graag leren en wat mij betreft is dat de basis waarop je kan bouwen.

Waardering
Inmiddels is Samer al helemaal onderdeel van het team, spreken we Nederlands met hem op de vloer, gaat hij samen met zijn vrouw onze personeelsfeestjes af én heb ik al een uitnodiging op zak voor een Syrisch etentje. De waardering die je van hem terugkrijgt voelt geweldig en kan ik elke collega ondernemer aanraden.