Voorwoord

13 juni 2017 | Geen categorie

Voor u ligt alweer de tweede uitgave van de nieuwsbrief van het WSP Regio Foodvalley van dit jaar.

De arbeidsmarkt is volop in beweging. Werkgevers krijgen meer vertrouwen in de economie en dit maakt de arbeidsmarkt weer zeer verwachtingsvol. We krijgen veel vacatures binnen en werkgevers staan meer open voor werken met de mensen uit onze bestanden. Toch zien we een steeds grotere mismatch ontstaan op de arbeidsmarkt. Dat wil zeggen dat het aanbod steeds minder goed aansluit op de vraag van de werkgever. De samenwerking tussen klantmanagers en accountmanagers van het WSP is daardoor alleen maar intensiever aan het worden en wat mogen we blij zijn met de komst van loket Leren & Werken naar onze regio waardoor we steeds meer in staat zijn om de verbinding te maken met vraag – aanbod in combinatie met werkgevers en het onderwijs.

Het regionaal matchingsproces begint meer vorm te krijgen en inmiddels zijn we in de regio aan het kijken wat we kunnen doen om dichter bij het aanbod te zijn. Zo zijn er plannen om regionaal de kandidaten sneller op de hoogte te stellen uit het WSP en gaat het WSP aansluiten bij de  (sollicitatie) trainingen bij de gemeenten om sneller het aanbod in beeld te krijgen.

Op werkgeversgebied hebben we mooie ontwikkelingen. De komst van de e- commerce distributiecentrum van Kruidvat naar Ede vanaf september geeft vraag naar ruim 100 kandidaten. Samen met Olympia Uitzendbureau, het WSP en de partners van het WSP hebben we een projectteam opgezet om te zorgen dat we zoveel mogelijk mensen kunnen plaatsen bij Kruidvat. En dat werkgevers daarin meer op zoek zijn naar partnership blijkt vanuit het feit dat alle klantmanagers vanuit de regio worden uitgenodigd voor een rondleiding in Heteren en we beeldmateriaal hebben gekregen van Kruidvat om grootscheeps reclame te maken voor de samenwerking.

Ook het vacaturecafé op 20 juni in Veenendaal voor jongeren neemt mooie vormen aan. Wat begon als een “normale” speeddate voor jongeren met uitzendbureaus is uitgegroeid tot een evenement waar 20 werkgevers staan (waaronder Defensie en Kruidvat), cv-dokters jongeren gaan helpen met hun cv en ROCa12 coachgesprekken gaat bieden aan jongeren. Wederom een co-creatie met verschillende partners, een ontwikkeling die we meer en meer zien.

Na een zeer geslaagd eerste Reuring in de regio evenement in Wageningen waar werkgevers en werkzoekenden, in samenwerking met het RWB, de gemeente Wageningen en het WSP, elkaar hebben ontmoet, staat in het najaar een tweede reuring op het programma en wel in de gemeente Barneveld.

We leren van elkaar en zoeken de samenwerking op! Veel plezier met het lezen van deze nieuwsbrief. Ik wens u namens alle collega’s van het WSP een heerlijke zomer toe!